Genellikle, çoğu kişi  yangın söndürme cihazlarının kullanımından sonra yeniden doldurulması gerektiğinin farkındadır, ancak birçok kişide; yangın söndürücülerinin düzenli olarak  dolum ve bakımlarının yapılması  gerektiğini bilmemektedir. 

Yangın söndürücünüzü neden doldurmalısınız?

Yangın söndürücünün içeriği çok az kullanılmış olsa bile - küçük bir yangın nedeniyle veya yangın söndürücünün göstergesine bakarak ; yangın söndürücünün dolum ve bakımının yapılması gerektiğini kontrol ederek anlayabilirsiniz. Yangın söndürücünün içeriği basınç altında tutulduğundan, çalışmasını maksimum potansiyelde tutmak tamda yapılması gerekli doğru işlemdir.

Peryodik bakım ve kontrol incelemesi sırasında; yangın söndürücünün basınç göstergesinin o noktasındaki kırmızıya bölgeye düştüğünü  fark edebilirsiniz. Yangın söndürücünüzün doldurulması gerektiğinin bir işareti olabilir.

Acil durumlarda verimli olması için, tüm yangın söndürücülerin tamamen doldurulması ve çalışma düzeninde olması gerekir. Yangın söndürme cihazı, hasar aldığında ya da derin bir şekilde çizildiğinde, cihazı doldurmak yerine, yenisi ile değiştirmeniz  gerekebilir. Unutmayın, yeterliliğe sahip uzman bir yangın söndürme firmasına, cihazlarınızı  altı ve on iki ayda bir, her yangın söndürücüyü  inceletmelisiniz. Üretim,Dolum ve son kullanma tarihlerini  bulmak için cihazın  alt tarafını veya etiketi kontrol edebilirsiniz.


Yangın söndürücüler nasıl doldurulur?

Bir yangın söndürücüyü tekrar doldurma yöntemi, yangın söndürücünün içeriğine bağlı olarak değişir. Yangın söndürücü kullanılmışsa, Cihazı doldurmadan önce kalan içeriği boşaltmak, gerekli test ve kontrolleri sağlamak, vana, lans, hortum ve tetik tertibatlarının kontrolü ve temizlenmesi, hasarlıysa değiştirilmesi hayati derecede  önemlidir. Firmamızın eğitimli yangın söndürme uzmanları ofisinize, restoranınıza, sitenize, okulunuza veya iş yerinizi ziyaret ederek gerekli kontrolleri sağlayacaktır. bu hizmetten  faydalanmak için şirketimizle  iletişim kurmanızı öneririz.

Birçok işletme ve okulda, bina, site ve üretim alanlarında, depolarda birden fazla yangın söndürücü bulunmaktadır.

Yangın söndürücü cihazların dolum ve bakım işlemi yaptırdıktan sonra basınç göstergesini kontrol edin. Gösterge Yeşil bölgede olmalıdır. Dolum ve son kullanma kartı kontrol edilmelidir. Plastik veya naylon başlıklı bir yangın söndürücünüz varsa; kullanımdan veya son kullanma tarihinden sonra tekrar doldurulmamalıdır. Plastik bir kafa zamanla çatlar ve sızıntı yapar. Metal kafalı Türk standartları Enstitüsünün belirlediği normlarda bir yangın söndürücü satın almak en iyisidir. Bu tarz ürünleri daha uzun süre kullanabilir ve kolayca yeniden firmamızdan dolum ve bakım hizmeti alabilirsiniz.

Omorfo Yangın; Yangın yönetmeliğine hakimdir.  yangın söndürücülerin altı ayda bir veya  yılda  bir kez kontrol  edilmesi gerektiğini bilir sistemsel olarak dijital alt yapımızda ürün bilgi ve detayları kayıt ederek takip ederiz.

 Yangın söndürücünüzün dolum ve bakım tarihlerini dikkate almamak, sizi ve kurumunuzu zor durumda bırakabilir.

Tesislerinizdeki  tüm yangın söndürücülerin dolum ,bakım ve kontrol  işlemlerinin yapıldığından  ve acil durumlara hazır olduklarından emin olmak her işletme sahibinin ve yöneticinin  sorumluluğundadır.

Omorfo olarak müşterilerimizin acil durumlar karşısında güvende olmasına katkı sağlamak temel prensibimizdir.